Warm weer

Hoi! Leuk dat je weer een artikel leest op HorsesDIY.nl.

Het is op het moment erg warm buiten, lekker voor ons maar voor je paard iets minder. Het is ook gevaarlijk om te gaan rijden of wat dan ook met je paard. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je het best om kunt gaan met de warmte!

Water:

Je kunt je paard koel houden met water, maar let op gebruik lauw water want van koud water krijgt het paard het alleen maar warmer omdat ie dan moet proberen ze lichaam op te warmen. Met water kun je verschillende dingen doen, je kunt een sproeier in de bak of paddock zetten en dan je paard erbij dan kunnen ze zelf kiezen om er onder te gaan of niet. Je kunt je paard afspuiten of wassen. Als je je paard wast moet je wel opletten dat alle zeep goed van je paard afgaat, anders krijgen ze jeuk. Zorg ervoor dat je paard voldoende koel drinkwater heeft! 

Schaduw:

Zorg ervoor dat je paard altijd een schaduw plek heeft, helemaal met dit warme weer. Je moet eigenlijk denken alsof jij je paard bent, jij vind het ook niet prettig om de hele dag in de zon te staan.

Beweging:

Met dit weer kun je beter niet gaan werken met je paard. Wat vrijheidsdressuur kan, je kan ook lekker poetsen en knuffelen maar niet gaan rijden. Paarden raken eerder overhit dan mensen! Let dus goed op dat je paard het niet te warm krijgt.

Dit is alles wat ik jullie wil meegeven om je paard zo comfortabel mogelijk door de zomer heen te krijgen. Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer en dat jullie paardjes het niet te warm krijgen!

Groetjes Danielle